Nis

Yaylı İmam Hatip Ortaokulu olarak Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde, aylardır hem bombalarla hem açlıkla mücadele eden Filistinli Müslüman kardeşlerimize elimizden geldiğince, tarafımızı da belli edecek şekilde hem kavli hem fiili dualarımızı yapmaya niyet etmiştik. Elhamdülillah bu gayretin ve niyetin neticesi olan topladığımız yardımı Mardin İHH'dan gelen temsilcimize teslim ettik.Katkı sunan tüm velilerimizin ve öğretmenlerimizin hayırları kabul olur inşallah.

Nis

Okulumuzun sınıflarında ve koridorlarındaki  panolar yenilendi.Eksik panolar takıldı.Sosyal kulüp çalışmaları,Sosyal etkinlikler,belirli gün ve haftalar ve ders çalışmaları bu panorlarda sergilenerek öğrencilerimizin kullanımına sunulmaktadır.

Nis

Okulumuzda bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlamak ve okulda edinilen bilgilerin günlük hayatta kullanabilirliğini artırmak amacıyla derslerimizde çeşitli deneyler,sunumlar,kendin yap kendin öğren etkinlikleri yapılmaktadır.

Mrt

Öğretmenlerimiz tarafından tüm öğrencilere  verimli ders çalışma teknikleri semineri verildi.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin motivasyonlarının artırılması amacıyla okul saatleri dışında çeşitli etkinlikler yapmakatayız.

Mrt

Ramazan ayı etkinlikleri münasebetiyle Siyer Yarışması yapıldı.

Şbt

Abad etkinlikleri kapsamında akademik,sosyal,sanatsal ve sportif yarışmalarda kazandığı kupalar,madalyalar,plaketler ve başarı belgeleri okulumuzun girişerinde sergilenmektedir.

Şbt

Abad Etkinlikleri kapsamında sınıflar arası bilgi yarışmaları düzenledik.Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendirdik.

Başarılı Öğrencilerimizin Ödüllendirilmesi

Okulumuzda akademik başarı gösteren ve davranışlarıyla arkadaşlarına örnek olan öğrencilerimiz ödüllendirilerek öğrencilerin motivasyonları artırılmaktadır.

Ock

Okulumuzda başarıyı artırmak amacıyla seri deneme sınavları yapılmakta.Öğrencilere birebir dersler verilmekte.Koçluk Projesi uygulanarak LGS ye hazırlanan öğrenciler ile sınava yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Ock

Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek için Sınıf kitaplıkları oluşturuldu.Her gün bir ders saati kitap okuma saati olarak ayarlandı.Öğrencilerimiz sınıflarında ve kütüphanede okuma çalışması yapabilmektedirler.

Ock

Okulumuz fen bilimleri öğretmenleri tarafından tüm öğrencilerimize bilinçli ve güvenli internet kullanımı ile ilgili seminerler vererek öğrencilerimizin bu konuda daha duyarlı olmaları sağlandı.

Ock

Okulumuzda davranışlarıyla örnek olan öğrenci ayın öğrencisi seçilerek ödüllendirilmetedir.

Ara

Yıl içinde yapacağımız çalışmaların planlaması,öğrenci durumlarının gözden geçirilmesi,Başarıyı artırma çalışmaları ve okul veli işbirliğini artırmak amacıyla veli toplantıları düzenlemekteyiz.Toplantılara katılım sağlayan değerli velilerimize tesekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okulumuzda "En İyi Cümle/Afiş Yarışması" Düzenlendi.

Türkçe öğretmenimiz Sekvan ABA rehberliğinde gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren okulumuz 6-B sınıfı öğrencisi Serap ÇAKMAK'ı tebrik eder, başarılar dileriz.

Emek veren Türkçe öğretmenimiz Sekvan ABA'ya teşekkür ederiz.