T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / ARTUKLU - Yaylı İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

 

1954 yılından itibaren eğitim öğretim hayatına başlayan okulmuz adına hazırlamış olduğumuz bu web sitesinin tüm öğrenci, öğretmen ve diğer kullanıcılarımıza faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Okulumuzun Tarihçesi


1954 yılından günümüze kadar Türk Milli Eğitiminin amaçlarını amacımız, başta Ulu Önder M.Kemal Atatürk olmak üzere ilkelerini ilkemiz edinerek yola çıktık. Ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine yükseltmek, her türlü imkan, olanak ve teknolojiyi günlük yaşantımıza yansıtarak tüm ülke insanımızın ve okulumuzda eğitim-öğretim almış öğrencilerimizin hedeflerine bir aracı kurum olmak gayretindeyiz. Gayemiz amaçları yüksek olan her bireyimizin bu hedeflerine bir köprü ve hayatı boyunca zihninde ve kalbinde yer edinmiş bir okul olmak.

Okulumuz 1954 yılında 1´i anasınıfı olmak üzere toplam 4 dersliği olan küçük bina ile hizmete açılmıştır. sonradan 7 derslik, 1 Bilişim teknolojileri sınıfı 1 kütüphane bir müdür odası ve 1 öğretmenler odası olan bina eklenmiştir. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Yaylı Ortaokulu hizmete devam eden okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle de kademeli dönüşümünü tamamlamış olup, Yaylı İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Okulumuz son olarak 2015 yılında hizmete giren 16 derslikli yeni hizmet binasında eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz taşıma merkezi olup, Çatak köyü öğrencileri İkinci kademe eğitimini okulumuzda sürdürmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2016 - Güncelleme: 08.12.2023 21:40 - Görüntülenme: 2091
  Beğen | 0  kişi beğendi